Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto jogurtowe z nutką czekolady, przekładane bananem. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.
1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ½ szk. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Galaretki zielone rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz jogurtami. Na koniec połączyć z ostudzonymi żółtymi galaretkami.
3. Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno pokroić, dodać do masy.
4. Banany pokroić w plasterki i odstawić na bok.
5. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
6. Na biszkopty wylać 1/3 masy, ułożyć połowę pokrojonych bananów, ponownie połowę masy, następnie pozostałe banany i pozostałą masę.
7. Na ciasto poukładać winogrona.
8. Zalać tężejącymi zielonymi galaretkami.
9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Ciasto gotowe.
11. Smacznego.
meeeega bananowy, lekki, kremowo-musowy sernik na zimno, idealny na upalne dn...
Odsłon: 6119
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 135
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 116
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 170
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 303
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 135
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 116
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 170
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 303
Składniki
1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ½ szk. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Galaretki zielone rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. 2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz jogurtami. Na koniec połączyć z ostudzonymi żółtymi galaretkami. 3. Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno pokroić, dodać do masy.
4. Banany pokroić w plasterki i odstawić na bok. 5. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
6. Na biszkopty wylać 1/3 masy, ułożyć połowę pokrojonych bananów, ponownie połowę masy, następnie pozostałe banany i pozostałą masę.
7. Na ciasto poukładać winogrona. 8. Zalać tężejącymi zielonymi galaretkami. 9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 135
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 351