Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bananowo-kokosowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 920
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 920
Składniki
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 12-14 porcji.
Masło ucieram z cukrem.Dodaję po jajku, cały czas ucierając. Wsypuję porcjami obie mąki, proszek i sodę. Mieszam z bananami startymi na tarce do jarzyn.
Ciasto przelewam do formy. Piekę 50-55 min w temp. 175-180°C.
Do tego ciasta nadają się banany mocno dojrzałe, których już domownicy nie chcą jeść na surowo. Marta Łebek z DaleszycŹródło: Kobieta i życie