Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne ciasto biszkoptowe. Ciasto z masą galaretkową pomarańczową. Ciasto z kremem truskawkowym i posypką wafelkową.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 50
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 27
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 56
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 50
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 27
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 56
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem.Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.Piec ok.20-25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami. Dobrze jest zdrapać skórkę z biszkoptu, warstwy nie będą się odklejać.
masa-Sok uzupełnić do 1 litra wodą. 3 szklanki soku zagotować a z 1 rozmieszać budynie i ugotować budyń. Odstawić z palnika, wsypać suchą galaretkę, wymieszać do rozpuszczenia a potem tak samo wmieszać masło. Ostudzić do ciepłego, często mieszając i wylać na ciasto w blaszce.Ostudzić do zastygnięcia.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Śmietankę ubić z fixem i frużeliną. Miksować, dolewając letnią żelatynę, ale nie długo. Wyłożyć na masę galaretkową i rozsmarować. góra-Wafelek zetrzeć na jarzynowej tarce i rozsypać na placku. Ciasto schłodzić i przetrzymywać w lodówce.