Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto „Bounty”"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Obie mąki wymieszaj z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno, pod koniec dodając po jednym żółtku. Nie przerywając miksowania, stopniowo dosypuj cukier.
Na koniec dodaj suche oraz jednego banana pokrojonego w kostkę, wymieszaj. Ciasto przelej do formy, piecz 35 min w temp. 180°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na pół.
W rondelku zagotuj mleko z cu krem. Gdy zacznie wrzeć, wsyp wiórki, gotuj na małym ogniu, aż wchłoną całe mleko. Dodaj połamaną czekoladę oraz masło i dalej podgrzewaj, mieszając, by się roztopiły. Wystudzoną masę włóż do lodówki na 1 godzinę.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Śmietankę ubij, pod koniec dodając cukier puder i wystu dzoną żelatynę. Ciasto przełóż masą kokosową. Wierzch i boki udekoruj śmietaną i bananem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 440 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie