Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na ekspresowe ciasto bez pieczenia, do którego można wykorzystać białka, które pozostały od innych wypieków.
Forma 28 cm x 26 cm
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36044
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 174
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 378
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36044
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 174
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 378
Składniki
Na dnie formy ułożyć herbatniki. Do garnka wlać 700 ml wody. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do reszty wody, czyli 300 ml, wsypać budynie i dokładnie wymieszać. Do gotującej wody w garnku wlać tę część z budyniami. Gotować kilka minut, cały czas mieszając. Białka ubić na na sztywną pianę. Następnie dodać ją do budyniu. Zmiksować przez chwilę, aby składniki się połączyły. Masę podzielić na trzy części. Pierwszą część rozsmarować na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Znów rozsmarować masę i ponownie przykryć herbatnikami. Rozsmarować ostatnią część masy. Gdy ciasto ostygnie, zetrzeć na wierch czekoladę.