Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cukiniowe"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10165
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 303
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10165
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 303
Składniki
Mąkę łączę z proszkiem i sodą. Jajka ubijam z cukrami na puszystą masę. Stopniowo dodaję połowę mąki i całą oliwę. Posiekane migdały i rodzynki łączę z cynamonem, dodaję do ciasta, mieszam.
Cukinię ze skórką (musi być młoda, bez pestek) ścieram na tarce o dużych oczkach (nadmiar wody odciskam). Mieszam z ciastem. Wsypuję resztę mąki, i znów delikatnie mieszam. Przelewam ciasto do formy (o wym. 35 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę 50 min w temp. 180oC. Gdy ciasto ostygnie, smaruję je cienko dżemem, polewam roztopioną czekoladą i obsypuję posiekanymi migdałami.Źródło: Kobieta i życie