Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cytrynowe"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34647
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 182
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34647
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 182
Składniki
Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i plasterki cytryn. Gotuj syrop 30 minut. Jajka zmiksuj z cukrem i solą. Dodaj jogurt, olej, proszek, startą skórkę i sok z cytryny, starty imbir. Wymieszaj. Dodaj mąkę i skórkę pomarańczową.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posmaruj syropem, wierzch udekoruj plasterkami cytryn z syropu.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Iwona Zalepińska mieszka w Wudzynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień