Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest prawie bez mąki, dla smakoszy prawdziwej czekolady, rozpływa sie w ustach, delikatne i suptelne w swoim smaku, łatwe i szybkie do zrobienia...naprawde polecam !
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
przygotuj forme okrągła 25-26cm, posmaruj masłem , obsyp mąką
W garnku roztopic masło z czekolada, dodac kakako, dobrze wymieszac.
Zóltka ubić na puszystą mase z połową cukru. Białak ubic na sztywno z sola, osypując potem resztę cukru.
Do ciepłej czekolady wlać ubite żółtka, dodac mąkę, proszek do pieczenia, brandy, ewentualnie dodatki. Dobrze wymieszac ( ja mieszałam tzw rózga). Potem dodac ubite białka i naprwde dokladnie i delikatnie wymieszac.
Piekarnik nagrzac do 160*C. Piec około 25 minut az wyrośnie, potem zwiekrzyc temp do 180*C i piec jeszcze 20-25 minut.
Nie sprawdzac ciasta patyczkiem. Ciasto po wyjeciu napewno opadnie i nawet popęka