Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe bez dodatku cukru, zdrowe, sycące i zaspokaja apetyt na słodycze
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Nagrzej piekarnik do 175C. Czekoladę rozpuść w mikrofalówce na 50% mocy przez 30 sekund. Wyjmij, zamieszaj i podgrzej ponownie przez kolejnych 30 sekund. Kontynuuj, aż czekolada się rozpuści i zmieni w gładką masę
Mikserem ubijaj jajka przez około 5 minut, aż potroją swoją objętość
Nadal ubijając, wlewaj roztopioną czekoladę, a następnie dosypuj partiami koktajl Natural Balance ( dostępny tutaj: http://beautystore.oriflame.pl/1967703 ) i sól.
Lekko natłuść okrągłą tortownicę o średnicy 24 cm ( może być mniejsza ,ciasto wtedy będzie grubsze ) , wlej ciasto
Piecz 12-14 minut ( przy mniejszej formie pieczemy dłużej) lub do chwili gdy tylko sięzetnie
możemy polać ciasto np. białą czekoladą , ozdabiamy owocami według uznania