Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowe w kokosowym płaszczyku"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 262
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 25
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 262
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 25
Składniki
Chipsy kokosowe rozsyp na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 10 minut, aż ładnie się zrumienią. Wiórki kokosowe zrumień na rozgrzanej patelni, przesyp na talerzyk, odstaw do wystudzenia.
Ananas pokrój w kostkę. Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej wraz z 15 dag masła. Jajka ubij z cukrem i 4 łyżkami rumu na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z sodą oraz 2/3 wiórków kokosowych. Wsyp porcjami do ucieranej masy. Dolej mleko. Całość dobrze wymieszaj mikserem. Na koniec do ciasta dodaj ananasy.
Podłużną foremkę keksową wyłóż pergaminem (ew. posmaruj masłem i oprósz tartą bułką), napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 90 minut. Gotowe ciasto studź 10 minut w foremce. Potem przełóż na kratkę kuchenną, aby wystygło.
Pozostałe masło utrzyj z cukrem pudrem i resztą rumu na puszystą masę. Połącz ją z twarogiem oraz pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wierzch i boki zimnego ciasta posmaruj przygotowanym kremem. Udekoruj zrumienionymi chipsami kokosowymi.
ok. 1 godziny i 30 minut, 1 porcja ok. 530 kcal.Źródło: Tina