Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo delikatny, dwukolorowy z czekoladą. Uwielbiamy go bo jest pyszny.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 276
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 276
Składniki
ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Wymieszać i ostudzić do letniego. Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami. Przesiewać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać łopatka. Na koniec wmieszać czekolady z masłem. Połowę wylać do blaszki z papierem do piecz. 30x40. masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem. Potem z serem, grysikiem i przesianym budyniem. Masę serową lać pasamy (4 po długości).Między wylać resztę zostawionego ciasta. Nożem poprzeciągać w odstępach w górę w dół itd.
Piec ok.60 min. w 175*C. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Kroić aż stężeje.