Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne bardzo czekoladowe ciasto z kawałkami śliwek i masą czekoladową, która idealnie pasuje do całości!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6336
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6336
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Przekrawamy na 3 części, lub pieczemy trzy placki osobno. Masą przekładamy placki.
Masa: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekolady rozpuszczamy w mleku. Mieszamy z masą, dodajemy pokrojone w kawałki śliwki.