Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które zachwyci każdego, smaczne i tanie...
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Do rondla przełożyć: margarynę, cukier,dżem, wodę, kakao i wszystko razem zagotować na małym ogniu, do połączenia składników na jednolitą masę. Zostawić do ostudzenia.
Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy przez sito. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę.
Do wystudzonej masy dodajemy żółtka i ubijamy mikserem. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko razem łączymy na jednolitą masę.
Ciasto wylewamy na blachę o średnicy 25x30 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. około 45 mi. do tzw. suchego patyczka (sprawdzamy czy ciasto nie klei się do patyczka). Po wystudzeniu ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( przepis na polewę znajduje się na mojej stronie danutast1)