Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto drożdżowe w sezamie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Z drożdży, łyżki mąki i cukru przygotuj zaczyn. Kiedy wyrośnie, dodaj pozostałe , wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Ponownie zagnieć, podziel na 4 części, zwiń je w rulonik, potem upleć warkocz.
Posmaruj go jajkiem, posyp sezamem. Kiedy ciasto wyrośnie, piecz 20 min w temp. 180°C. Do ciasta można dodać rodzynki, pokrojone jabłka.
Porcje 20, 80 min, cena 0,90 zł, kalorie 189 kcal.Źródło: Takie jest życie