Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis z lat 70-tych na niedrogie, ale bardzo smaczne ciasto dwukolorowe z owocami. W sam raz na kryzysowe czasy.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22710
Smak wiosny!
Odsłon: 400
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 349
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22710
Smak wiosny!
Odsłon: 400
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 349
Składniki
Owoce osączamy z płynu, jeśli pochodzą z zapraw lub puszki, świeże kroimy na mniejsze kawałki i odkładamy na bok.
Do misy miksera wrzucamy bardzo miękką margarynę i ucieramy na puch razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i dalej mieszamy. Na koniec przesiewamy do misy miksera sypkie składniki bez kakao, krótko miksujemy. Do formy kwadratowej o boku 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 2/3 ciasta, które jest dosyć gęste. Na ciasto dajemy owoce.
1/3 ciasta łączymy z kakao i wodą. Wykładamy na wierzch owoców.
Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 35-40 minut. Ciasto "dusigrosz" gotowe!