Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto francuskie ze szpinakiem i jajkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Szpinak umyj i osusz. Dymkę pokrój w plasterki.
W głębokiej patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, czosnek i dymkę. Wsyp ziarenka słonecznika i dyni, dodaj szpinak i wlej śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu. Gotową mieszankę dopraw posiekaną bazylią, solą i pieprzem. Wystudzony farsz szpinakowy wyłóż na środek wcześniej przygotowanego ciasta (patrz poniżej) i ułóż na nim ugotowane jajka. Rogi ciasta zbierz do środka i lekko zwiń (aby farsz nie wydostał się na zewnątrz). Następnie włóż do wysmarowanej tłuszczem formy, zawinięciem w dół. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze do 170° C przez około 20 minut.Źródło: Na żywo