Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Składniki
1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C 2. Parzymy jedną szklankę bardzo mocnej herbaty - w momencie dodania do ciasta powinna być jeszcze ciepła NIE gorąca 3. Ubijamy jajka z cukrem. 4. Dodajemy masło, z konfiturami i herbatą - wszystko mieszamy 5. Dodajemy pozostałe składniki. Ilość przypraw dodajemy w takiej ilości jak lubimy. Ja dodaje dużo bo uwielbiam przyprawy korzenne. :) 6. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy koło 30 minut. Do ciasta wiele osób dodaje jeszcze bakalie, ale należny z tym uważać ponieważ ciasto jest naprawdę słodkie.