Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszne , kruche i szybko znika po upieczeniu
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 898
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 203
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 898
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 203
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Do miski dac mąkę wymieszaną z proszkiem , margaryne startą na tarku , żółtka utarte z cukrem , śmietanę i cukier waniliowy , zarobic ciasto .
Jabłka obrac , zetrzec na tarku dodac cukier i podsmażyc przez ok 0.5 godz . Schłodzic .Ciasto podzielic na 2 czesci , najpierw rozwałkowac jedna połowę i dac na blachę typowej wielkosci , nastepnie posypac je lekko bułka tartą , na to wyłożyc schłodzone jabłka , pózniej rozwałkowac 2 czesc placka i połozyc na jabłka , nakłóc widelcem i włożyc do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 45 min
Smacznego 4, Masa orzechowa:zmielone orzechy zalac letnim mlekiem, połaczyc , masło utrzec z cukrem i dodac do tego orzechy , utrze na jednolitą masę 5. Na zimne ciasto wykładamy masę orzechowa i na to polewa lub inna dekoracja wg własnego uznania