Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jaglane w polewie czekoladowej

Ciasto jaglane w polewie czekoladowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 16

Smaczny pomysł na "Ciasto jaglane w polewie czekoladowej"

Składniki

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka
  • pół szklanki brązowego cukru
  • puszka mleka kokosowego
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki soku z cytryny. Polewa:
  • 1/4 szklanki mleka
  • 10 dag mlecznej czekolady
  • pestki granatu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną zalej mlekiem, dodaj cukier, wiórki kokosowe i gotuj do miękkości 25 minut od momentu wrzenia.

  2. Do wystudzonej kaszy dodaj cukier, sok oraz gęstą część mleczka kokosowego. Całość zblenduj.

  3. Na natłuszczoną i posypaną wiórkami tortownicę wylej ciasto i piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

  4. Roztopio ną czekoladę połącz z mlekiem. Polej nią gotowe ciasto. Wierzch posyp pestkami granatu.

  5. Przepis nadesłała: Monika Kubacka

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń