Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej serdecznej przyjaciółki. Miłe zaskoczenie:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 93
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 93
Składniki
Kruszonka - połączyć wszystkie składniki kruszonki. Nie ugniatać, ma być sypka. Odstawić do lodówki na ok.15-30 minut. Potem podzielić kruszonkę na dwie części. Jedną część wyłożyć na dno formy (mała tortownica).
Teraz masa:) Wszystkie składniki masy wymieszać. Nie trzeba ubijać (z wyjątkiem piany oczywiście;) ). Masę wylać na wyłożoną na dnie formy kruszonkę. Na wierzch wysypać resztę kruszonki.
Piec w temp.160 stopni 50-60 minut. Uważać na kruszonkę, żeby nie przypaliła się;) Smacznego!