Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kakaowo-malinowe"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 18
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 740
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 18
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 740
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę przesiej z sodą.
Mleko podgrzej razem z cukrem i kakao. Dodaj jajka i mąkę.
połącz i zmiksuj robotem kuchennym na najwyższych obrotach. Pod koniec dodaj dżem malinowy oraz olej. Wymieszaj.
Gęstą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posyp malinami.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe możesz posypać wiórkami białej czekolady.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
Karolina Kornacka z Opola
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV