Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne polecam
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20933
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20933
Składniki
BISZKOPT: Żółtka uciera z cukrem dodajemy łyżkę wody i roztapiamy margarynę. Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem dodajemy żółtka. Białka porcjami dodajemy do ciasta. Na wyłożoną papierem blachę (29 x 22) wykładamy ciasto. ciasto pieczemy 30 min w temperaturze 180 *C Kroimy na dwa blatu
MASA DYNIOWA: Dynie kroimy w kostkę z 1/2 szklanki wody i margaryny gotujemy do miękkość. Dodajemy w kostkę jabłka dusimy aż woda odparuję a jabłka się rozpadną wsypujemy galaretkę mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia..
MASA BUDYNIOWA : Połowę mleka zagotujemy z cukrem... Resztę mieszamy mąką i żółtkiem. Mieszankę wlewamy do wrzątku, energicznie mieszając gotując aż budyń zgęstnieje. Przykrywamy i studzimy. Margarynę ucieramy porcjami mieszamy z budyniem..
POLEWA: Wszystkie składniki do polewy oprócz żelatyny podgrzewamy mieszając aż się połączą... na koniec dodajemy żelatynę i mieszamy
Dolny blat wkładamy do blachy. Wykładamy masą dyniową ,gdy się zetnie dodajemy masę budyniową przykrywamy drugim blatem Dekorujemy polewą.. Odstawiamy w chłodnie miejsce.. Smacznego :)