Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia ,bardzo smaczne slodko-winne,posmakuje każdemu. Chciałam wykorzystać śliwki,które dostałam i tak powstało to ciacho. Serdecznie polecam:)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Śliwki wypestkować dać do garnka i zalać 1/2 szklankiwody. Rozgotowane śliwki zasypać 2 łyżkami cukru,oraz dodać 2 galaretki. Mieszać do rozpuszczenia galaretek.
Blachę 24/36 wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód dać biszkopty. Zrobić krem budyniowy. 600 ml mleka zagotować z dodatkiem 3 łyżek cukru( jeśli budyń jest bez cukru),dodać budynie i kakao rozmieszane w 200ml mleka. Zagotować ciągle mieszając. Do gorącego budyniu dać masło pokrojone na mniejsze części i mieszać do calkowitego rozpuszczenia masła. Wrzucić rodzynki i wymieszać. Krem wylać na biszkopty. Na wierzch dać herbatniki.
Na herbatnikach rozsmarować masę kajmakową i przełożyć okrągłymi biszkotami.
Na biszkopty wyłożyć tężejącą masę śliwkową .
Dać do lodówki na kilka godz,a najlepiej na całą noc.
Smacznego życzę!