Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto kruche z dynią Ciasto z dyniowym farszem"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać na stolnicę, wymieszać, dodać masło i posiekać. Szybko zagnieść z jajkiem i szczyptą soli. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Dynię oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika i piec około godziny. Miękki miąższ zmiksować.
Ciasto rozwałkować, zachować trochę na wierzch, resztą wyłożyć dno formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Ponakłuwać widelcem, podpiec 15 minut w 200oC.
Piure z dyni zmiksować z jajkami, cukrem i przyprawami na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać mleko skondensowane i ubijać jeszcze chwilę.
Farsz wylać na podpieczone ciasto, udekorować wzorami z pozostawionego ciasta i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 45 minut.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium