Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto mały domek z wiśniami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 111
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 111
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj po łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Przesianą mąkę wymieszaj z kakao, dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj łyżką. Dno keksówki wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Biszkopt wyjmij z formy dopiero jak całkiem wystygnie.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem, a następnie zmiksuj ją z serkiem. Całość wymieszaj z wiśniami. Biszkopt wyjmij z formy. Ustaw go w pionie i długim ostrym nożem wytnij środek. Napełnij go kremem, dociśnij boki i ułóż poziomo. Schładzaj przez ok. 2 godziny.
CZAS: 1,5 godz. (bez chłodzenia)Źródło: Dobry Tydzień