Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste tanie i szybkie! a przy tym jakie smaczne!!!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Zetrzec marchewki na tartce z malymi oczkami i odlozyc na koniec.
Ubic jajka z cukrem przez chwile. po czym dodac olej (lub maslo ostudzone) po chwili wsypac make zmieszana z proszkiem do pieczenia, szczypte soli i cukier waniliowy lub sok z cytryny.
Nastepnie wrzucamy starta wczesniej marchew. mieszamy mikserem przez chwile az do uzyskania jesnolitego ciasta. przelewamy na tortownice wysmarowana maslem i obsypana maka. Piec w 190°-200° przez 50 min (PIEKARNIK WENTYLOWANY)