Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36102
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 191
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 331
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 415
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36102
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 191
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 331
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 415
Składniki
Wszystkie na ciasto wymieszaj ręcznie w dużej misce, do pojawienia się bąbelków. Całą zawartość przełóż na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do okrągłej tortownicy. Piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekrój na pół tak, by powstały 2 takie same płaty lub zostaw takie, jakie jest.
Przygotuj masę. Wymieszaj w dużym naczyniu serki mascarpone i twaróg, dodaj cukier puder.
Mieszaj wszystko do uzyskania jednolitej, śnieżnobiałej masy. Jeśli masz dwa płaty ciasta, przełóż je masą. Możesz też wyłożyć masę z serków na wierzch placka.
Z tej samej masy wykonaj jakieś ozdoby (np. gwiazdki, serca) albo udekoruj ciasto marchewkowe słodkimi marchewkami.Źródło: Na żywo