Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 162
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 162
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka utrzyj z olejem, suche połącz ze sobą i dodaj je do składników mokrych, wymieszaj wszystko mikserem. Dodaj startą marchew i obtoczone w mące rodzynki, wymieszaj łyżką.
Formę posmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Masę przełóż do formy i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. Ciasto pozostaw w piekarniku do wystygnięcia. Można je polukrować.
Czas: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień