Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchewkowe pod pierzynką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Jajka, cukier brązowy i waniliowy zmiksować na puch, porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, przyprawami i solą, dolać sok i olej, delikatnie wymieszać z marchwią i skórką. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec ok. 45-50 min w temp. 180C, wystudzić.
pierzynki zmiksować na gładko, masą udekorować ciasto. Schłodzić.
Marchew do ciasta należy zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach – będzie aksamitnie gładkie.
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium