Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe pole"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Marchewki obierz, zetrzyj na tarce. Jajka i olej zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przyprawą, sodą i cukrem.
Dodawaj porcje mąki, miksując. Dodaj marchew, orzechy, wymieszaj. Masę przełóż do natłuszczonej tortownicy, piecz 40 minut w temp. 180°C.
Śmietanę ubij z cukrem. Galaretki rozpuść. Tężejącą galaretkę dodaj do ubitej śmietany, ubijaj. Ciasto przekrój w poprzek, posmaruj placki i wierzch kremem. Udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień