Do góry

Desery Przepis na:

ciasto marchewkowe z ananasem

ciasto marchewkowe z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2568

Dodano:

Odsłon: 6806

Wilgotne, piernikowe ciasto marchewkowe.

Składniki

  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru brązowego
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżki przyprawy piernikowej
  • duża szczypta soli
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 rozkłócone jaja
  • szklanka bakalii /u mnie rodzynki, kandyzowane skórki i migdały/
  • 3/4 szklanki pokrojonych ananasów z zalewy
  • 1 1/3 szklanki startej marchwi
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

    W misce mieszam przesianą mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, przyprawy. Jaja łączę z olejem. Mieszam z mąką. Dodaję ananasa, marchew, bakalie. Mieszam wszystko do połączenia składników. Używam formy silikonowej /jeśli jest to blacha to należy natłuścić i obsypać bułką tartą lub mąką/.

    Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 35-45 minut /w zależności od kształtu formy/.

    Studzę. Posypuję cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń