Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Mleczna kanapka" to połączenie ciasta czekoladowego i pysznego kremu na bazie mleka w proszku. Dosyć szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.Jest to ciasto typowo rodzinne. Nawiązuje przy tym do smaku pysznych batoników na których zostały oparte.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Ciasto: Olej, cukier i wodę zagotować. Dodać kakao. Mieszać do momentu połączenia się składników. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem waniliowym. Do masy jajecznej powoli dodajemy wystudzoną mieszankę. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto kroimy na pół. Krem waniliowy: Mleko zagotowujemy z 50 g cukru. Miękkie masło ucieramy z 50 g cukru. Do masy wlewamy wolnym strumieniem mleko. Miksujemy na wolnych obrotach. Do masy dodajemy mleko w proszku i aromat waniliowy. Miksujemy. Na jednej połówce ciasta smarujemy masę waniliową. Przykrywamy drugą połową ciasta. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!