Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto mojej teściowej Stasi"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 144
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 144
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, łyżeczki cukru i 2 łyżek ciepłego mleka robię zaczyn, odstawiam, by wyrósł. Resztę mleka, masło i cukier lekko podgrzewam.
Do przesianej mąki wlewam mleko z rozpuszczonym masłem i cukrem, roztrzepane jajka i żółtka oraz wyrośnięte drożdże. Wszystko łączę, odstawiam w ciepłe miejsce, a gdy ciasto podrośnie, dodaję bakalie i wyrabiam 20 minut, wlewając po łyżce olej. Dzięki niemu ciasto jest elastyczne i długo zachowuje świeżość.
<strong>Ekspert Rewii Radzi Hanna Szymkiewicz - doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia