Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakują te czerwone korale ze słodkim ciastem :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1714
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 218
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 156
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1714
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 218
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 156
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć, pozbawić szypułek. Osuszyć. Jajka porządnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz przesiana przez sito mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy ( 20x30 cm) wysmarowanej masłem. Na wierzch równomiernie wysypać porzeczki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego