Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakują te czerwone korale ze słodkim ciastem :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6336
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6336
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć, pozbawić szypułek. Osuszyć. Jajka porządnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz przesiana przez sito mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy ( 20x30 cm) wysmarowanej masłem. Na wierzch równomiernie wysypać porzeczki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego