Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na pyszne ciasto, które długo utrzyma świeżość. Można je robić w piekarniku lub prodiżu.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Włóż masło do rondelka i na małym ogniu doprowadź do wrzenia. W tym czasie trzepaczką lub mikserkiem ubij do piany całe jajka z cukrem. Po ubiciu wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia lub sodą
Do jajek z cukrem dodawaj stopniowo mąkę cały czas mieszając. Na koniec dodaj masło i sok z cytryny.
Piekarnik: Nagrzej piekarnik do 170’C i w czasie nagrzewania wysmaruj formę masłem. Wlej 3/4 ciasta do formy i do resztki dodaj kakao, wymieszaj i wlej na wierzch ciasta. Czekoladowe ciasto na wierzchu spiralnym ruchem zamieszaj widelcem, nie dotykając dna. Piecz 35-40 min. Prodiż: Wysmaruj prodiż masłem i wlej 3/4 masy. Do resztki dodaj kakao, wymieszaj i wlej na wierzch ciasta. Czekoladowe ciasto spiralnym ruchem zamieszaj widelcem, nie dotykając dna. Piecz 45 min. Smacznego!