Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pod pierzynką"
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj je i ułóż na blasze. Na cieście poukładaj opłukane owoce. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C.
Z białek ubij sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Nałóż ją na podpieczone ciasto i łyżką zrób fale. Zapiekaj ciasto przez około 30 minut tak, by piana nabrała złotobrązowego koloru.Źródło: Takie jest życie