Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto półkruche z masą kokosową

Ciasto półkruche z masą kokosową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Ciasto półkruche z masą kokosową"

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 1 litr śmietany 18-proc
  • 5 białek
  • szklanka cukru
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 budynie waniliowe
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • słoik konfitury żurawinowej
  • 10 dag suszonej żurawiny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: posiekaj, zagnieć. Włóż na godzinę do lodówki. Połowę ciasta rozwałkuj, wyłóż blachę (24 na 36 cm).

  2. Ponakłuwaj. Posmaruj konfiturą, posyp suszoną żurawiną.

  3. Masa: białka ubij z cukrem. Połącz z resztą składników.

  4. Wylej na ciasto. Zetrzyj resztę ciasta. Piecz 50 min w 170°C.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń