Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z dodatkiem białego wina z serowym wierzchem wygląda efektownie i jest bardzo puszyste. Warto wypróbować na zbliżające się święta.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Margarynę, cukier, wino, 2 łyżki wody i kakao zagotować na wolnym ogniu. Po wystudzeniu zmiksować z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodając po jednym żółtku. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blachę o wym. 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto
Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i serem. Dodać 4 żółtka, grysik i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową
Łyżką nakładać masę serową na ciemne ciasto, tworząc niepołączone ze sobą kleksy. W ten sposób powstaną czarno białe fale. Ciasto piec w tem.160 st.C przez ok.1,5 godz. Życzę SMACZNEGO!
Moja rada: do masy serowej można dodać zapach np. pomarańczowy lub waniliowy. Po upieczeniu ciasto zostawiam w otwartym ppiekarniku