Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "Pijany Kokos" w wersji bezalkoholowej

Ciasto Pijany Kokos w wersji bezalkoholowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 6946

Dodano:

Odsłon: 443

Znane ciasto dla dorosłych. Ja zrobiłam dla dzieci bez alkoholu i było równie pyszne.

Składniki

  • CIASTO :(na 2 blaszki 30x40)
  • -450 g. masła lub margaryny-220 g. cukru -6 żółtek
  • -750 g.mąki -3 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • DO POSMAROWANIA:
  • -2 słoiczki powideł węgierkowych,po 280g.
  • MASA:
  • -1 liter mleka -1 szklanka błyskawicznego grysiku -1 szklanka kokosu
  • -1 szklanka cukru -1 budyń śmietankowy
  • DO POSYPANIA:-ok.30 g. wiórek kokosowych
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać mikserem na niskich obrotach.Zagnieść i podzielić na dwie części.Wylepić dwie takie same foremki, wyłożone papierem do pieczenia 30x40.

  2. Posmarować obie powidłami.

  3. Piec 30 min. w 180 *, każdą blaszkę osobno.

  4. Jedną jeszcze ciepłą posypać kokosem.

  5. krem-Do miski wsypać grysik, kokos i cukier. Wlać szklankę wody i wymieszać. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia przesiać tam budyń, wymieszać. Wlać 1 szklankę mleka i wymieszać. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Troszkę przestudzić i posmarować, placek bez kokosu.

  6. Przykryć drugim plackiem z kokosem i schłodzić ciasto przez cała noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń