Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Reese's bez pieczenia to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem. Ciasto Reese's to szalenie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu deser dla wielbicieli masła orzechowego o ciekawym słodko- słonym smaku.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i lekko studzimy. Precle miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do precli wlewamy roztopione masło i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wsypujemy zmieszane z masłem precle i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki.
W misce umieszczamy serek mascarpone, wsypujemy cukier puder i całość razem miksujemy do połączenia się składników. Następnie do mascarpone partiami dodajemy masło orzechowe i całość razem łączymy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy.
Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem. Ubitą śmietanę przekładamy na masę orzechową i równomiernie ją rozsmarowujemy. Gorzką lub mleczną czekoladę ścieramy na wiórki za pomocą obieraczki do jarzyn. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.