Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto spodek latający
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 688
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 105
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 471
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 688
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 105
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 81
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 471
Składniki
Ciasto: Margarynę, cukier puder i żółtka ucieramy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, amoniak, i na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy mak do drugiej kakao, a trzecią pozostawiamy bez dodatków. Do formy 25/36 dajemy ciasto kakaowe na nie ciasto z makiem w niego wciskamy biszkopty złączone parami marmoladą. Między luki wrzucamy rodzynki. Przykrywamy ciastem jasnym. Pieczemy do 40 minuty w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.