Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne połączenie maku i sera, piekę je tylko na święta
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Odsłon: 543
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 90
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 246
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 291
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Odsłon: 543
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 90
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 246
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 291
Składniki
Zagnieść kruche ciasto , owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Mak sparzyć, osączyć i zemleć dwukrotnie. Utrzeć z żółtkami i cukrem a następnie dodać olejek oraz bułkę tartą. Ubić białka i delikatnie połączyć je z masą makową. Całość wyłożyć na ciasto kruche.
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem dodając po łyżce sera. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Masę serową wyłożyć na masę makową . Piec ok. 1 godz. w 180 stopniach.
Dekorujemy lukrem, polewą według uznania.