Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ucierane z agrestem

Ciasto ucierane z agrestem

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1004

Dodano:

Odsłon: 13506

Łatwe, słodko-kwaśne ciasto z agrestem i skórką pomarańczową. Wspaniale smakuje i cudownie pachnie

Składniki

  • ok. 300 g agrestu
  • 200 g masła lub margaryny
  • 200 g cukru
  • 200 g mąki tortowej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z 1 pomarańczy lub cytryny
  • cukier puder do posypania
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ręcznie lub mikserem ucieramy masło z cukrem. Stopniowo dodajemy jajka na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie jednolita i gładka wsypujemy startą z pomarańczy skórkę.Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy równomiernie obrany agrest (można go posypać mąką, aby nie opadł na dno foremki). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 st. około 45 minut. Wystudzony posypujemy cukrem pudrem.
    Smacznego!!!

  2. Więcej smacznych przepisów znajdziesz na: http://oobzarciuch.blogspot.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń