Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto wiśniowe z różowo-białym daszkiem"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Wiśnie umyj, wydryluj. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj szczyptę soli, stopniowo wbijaj po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodaj mąkę, wymieszaj łyżką.
Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż wiśnie, wciśnij je lekko w ciasto, piecz 40 minut w 180°C. Wyjmij, wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, dolej 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszaj. Połącz z jogurtem, cukrem, aromatem, zmiksuj, wyłóż na wierzch ciasta, wstaw do lodówki. Zrób mus różowy. Połóż go na biały, schłodź.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień