Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z aronią"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36037
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 309
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 373
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36037
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 309
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 373
Składniki
Jajka miksuj z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Następnie stopniowo i małymi porcjami dodaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, maślankę i olej.
Blachę do pieczenia ciasta natłuść i obsyp bułką tartą. Następnie wylej ciasto. Na wierzchu ułóż owoce aronii, posyp je cukrem. Piecz 45 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Przepis przysłała Aneta Palka</strong>Źródło: Dobry Tydzień