Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję fajne, łatwe i tanie ciasto. A brzoskwinie już są powszechnie dostępne. Ja mam swoje.
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1467
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 910
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 737
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 80
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1467
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 910
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 737
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 80
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki foremki wysmarować masłem. Jajka ubić z cukrem, aż podwoją swoją objętość. Do masy jajecznej przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wmieszać je mikserem do masy jajecznej, ale na małych obrotach. Następnie dodać jogurt, olej i ekstrakt waniliowy. Dalej mieszać mikserem na małych obrotach, aż do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy. Na wierchu poukładać plasterki brzoskwiń. Część brzoskwiń można wcisnąć do ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotować galaretkę brzoskwiniową. Ostudzić i dać do lodówki. Tężejącą galaretkę wylać na wystudzone ciasto. Dać je do lodówki na kilka godzin.