Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z burakami"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Składniki
Buraki zawiń w folię i piecz przez 60 minut w temperaturze 200°C. Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce. Jajka ubij na gładką masę z cukrem. Dodaj rozpuszczone masło, mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Stopniowo wlej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dodaj buraki. Całość wymieszaj. Tortownicę wysmaruj masłem i wlej do niej ciasto. Piecz 60 minut w temp. 180°C. Odstaw do ostygnięcia. Sok z buraków wymieszaj z cytryną i cukrem, odstaw do stężenia. Półpłynnym lukrem polej babeczki.Źródło: Na żywo