Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z dynią pod bezową chmurką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 60 min. Ciastem wylep spód i boki formy do tarty. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C.
Żelatynę rozpuść w gorącym mleku. Śmietankę ubij na sztywno. Twaróg utrzyj z cukrem. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Dodaj ubitą śmie- tankę, wymieszaj. Masę przełóż na wystudzony spód. Wstaw do lodówki.
Z mleka i proszku ugotuj budyń. Do masła dodaj cukier i przyprawy, zmiksuj. Stopniowo dodawaj wystudzony budyń i purée z dyni. Przełóż na masę serową, włóż do lodówki na ok. 5 godz.
Białka z cukrem miksuj około 2 minuty w kąpieli wodnej. Zdejmij z kąpieli i miksuj, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Przełóż na ciasto, opal palnikiem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie