Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt z galaretką i czekoladą sprawi, iż nikt nie przejdzie obojętnie wobec tego ciasta. Pycha.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Jajka ucieramy z obiema cukrami. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy aromat. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą i przestudzoną galaretkę wylewamy na ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny. Czekoladę drobno kroimy. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło. Śmietanę lekko podgrzewamy i dodajemy do rozpuszczającej się czekolady. Polewą czekoladową zdobimy ciasto.