Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z glaretką i czekoladą

Ciasto z glaretką i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 1430

Dodano:

Odsłon: 435

Puszysty biszkopt z galaretką i czekoladą sprawi, iż nikt nie przejdzie obojętnie wobec tego ciasta. Pycha.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z glaretką i czekoladą

Przygotowanie

  1. Jajka ucieramy z obiema cukrami. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy aromat. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.

  2. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą i przestudzoną galaretkę wylewamy na ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
    Czekoladę drobno kroimy. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło. Śmietanę lekko podgrzewamy i dodajemy do rozpuszczającej się czekolady. Polewą czekoladową zdobimy ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń