Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z gruszkami i kremem budyniowym"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Gruszki obierz, pokrój w dużą kostkę, skop sokiem z cytryny. Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo wsy pując cukier.
Wciąż miksując dodawaj po jednym żółtku a następnie po 2-3 łyżki suchych składników. Na koniec wlej olej i mleko, krótko zmiksuj. Formę wyłóż papierem do pieczenia.
Wlej ciasto, na wierzchu ułóż gruszki. Piecz 40 min w temp. 180° C. Wystudź.
1 szklanki mleka zmiksuj z żółtkami oraz obiema mąkami. Pozostałe mleko zagotuj wraz z cu krem. Gdy zacznie wrzeć, wlej masę żółtkową, gotuj mieszając aż zgęstnieje. Wystudź. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę i stopniowo dodawaj wystudzony budyń.
Wierzch ciasta posmaruj przygotowanym kremem. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Na koniec udekoruj polewą czekoladową.
(bez czasu oczekiwania): 60 minut. Porcja: 450 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie